STØT

BROBYGGERNE

De første brobyggere er uddannede!

Det første af fem forløb med Brobyggeruddannelsen er nu afsluttet, og 48 kursister modtog diplomer ved afslutningsceremonien den 24. maj 2022. De nye brobyggere har deltaget på kursusweekender, modtaget supervision og udviklet og afholdt deres egne brobyggende aktiviteter.

Aftenen var et glædeligt gensyn mellem deltagere, undervisere og supervisorer. Men aftenen var ikke blot særlig fordi vi uddelte diplomer og trykte hænder med de nyudklækkede brobyggere; vi kårede også den bedste brobyggende aktivitet, som kursisterne skulle afholde, som en del af uddannelsen.

Aftenens program bød på præsentationer fra hver gruppe, der fortalte om deres initiativer. Vi er mildest talt imponerede over de fantastiske og mangfoldige arrangementer, der er kommet ud af det. Iblandt kan vi nævne:

💡 Dialogkaffe i boligområde

💡 Interreligiøs ramadanmiddag

💡 Dialogworkshop på arbejdsplads

💡 Podcast om identitet

💡 Dialogmøde mellem boligforening og værtshus

💡 Workshop for gymnasieklasser

💡 Oplæg for lærerstuderende om brobygning

Og meget andet...

Vindergruppen modtog statuetten ’Bedste Bro’, som er lavet af kunstner Jens Galschiøt. En kompetent priskomite, bestående af Özlem Cekic, Jakob Holdt, Katrine Thielke, Katrine Damgaard og Simon Lund-Jensen, havde kåret vinderne ud fra en række kriterier. Kriterierne gik bl.a. på, om aktiviteten sætter fokus på noget, der er svært at tale om, og om den bringer nogen sammen, som ikke ofte mødes. Priskomiteen begrundede bl.a. udvælgelsen med ordene:

”Vinderne har udmærket sig ved at tage fat et sted, hvor de selv har noget på spil. De er selv en part i konflikten, og det foregår endda helt tæt på – der hvor de bor. De har ikke bare talt om vigtigheden af dialog. De har lagt hånden på kogepladen og gjort det i praksis.”

Læs hele priskomiteens begrundelse her.

Og vinderne er...

Lisbeth Palm Olesen og Mette Stærdahl!

Lisbeth og Mette havde lavet en særligt anerkendelsesværdig aktivitet om en af de typer konflikter, der er allerflest af: nabokonflikter. De to kvinders aktivitet bestod i at tage kontakt til en værtshusholder, der har en beværtning i samme andelsforening som dem selv, med henblik på at få talt om de gener, beboerne oplever. Og så ville de gerne invitere til et samarbejde om mulige løsninger både nu og på sigt. Mødet havde været en succes med grin, afklaring og vigtigst af alt: første skridt ud på broen for at gå den anden i møde.

Vi glæder os til at holde flere Brobyggeruddannelser rundt omkring i landet. Næste gang skal vi til Aalborg, og du kan ansøge om at være med allerede nu: https://brobyggerne.dk/brobygger-uddannelsen/

Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.