STØT

BROBYGGERNE

44 nyuddannede brobyggere i Midtjylland

Det andet af fem forløb med Brobyggeruddannelsen blev d. 21. juni afsluttet med foredrag og diplomceremoni på Dokk1 i Aarhus. De nye brobyggere fik overrakt diplomer og præsenterede deres brobyggende aktiviteter - og så vi kårede den bedste aktivitet i Midtjylland. Læs med her.

I fine rammer blev midtjydernes diplomceremoni et åbent arrangement på Dokk1 med fulde sale. Özlem Cekic indledte med et foredrag om hendes oplevelser med dialogarbejde og vigtigheden af, at vi værner om vores demokrati og tilliden til vores medborgere. Netop det er en af årsagerne til, at vi har startet Brobyggeruddannelsen.

Herefter modtog de nyudklækkede brobyggere og tog scenen med deres fortællinger: Hvilke brobyggende aktiviteter havde de lavet, og hvordan var det gået? Hvad var svært, og hvad var overraskende?

Endnu engang var vi overvældede over det engagement og energi, deltagerne har lagt i deres aktiviteter. Blandt andet havde grupperne afholdt:

  • Workshop med udskolingsklasser om 'den gode dialog'
  • Dialogkaffe med personer, der har kommenteret negativt på sociale medier
  • Interkulturel bage-kage-workshop
  • Banko-brobygning og tarteletter
  • Familiemiddag og foredrag
  • Workshop om 'det gode liv med autisme'
  • og meget mere...

Kåring af den 'Bedste Bro' i Aarhus

Gruppen er udvalgt af Brobyggeruddannelsens priskomité bestående af Özlem Cekic, Jakob Holdt, Katrine Thielke, Katrine Damgaard og Simon Lund-Jensen. Komitéen havde lagt vægt på, at vinderaktiviteten særligt levede op til kriterierne om at bringe nogen sammen, der ikke ofte mødes, og at de deltagende lærte noget nyt og overraskende om hinanden. Komitéen begrundede bl.a. udvælgelsen med ordene:

"Gruppen har taget på sig at brygge bro over nogle af de store kløfter, der præger vores tid og samfund: Skellet mellem generationer. Skellet mellem arbejdsmarkedet og dem, der står uden for arbejdsmarkedet. Skel mellem religiøse, kulturelle og sproglige forskelligheder.

Broer bygges ikke ved en enkelt brunch, ét dialog-løb eller en workshop. Det ved vinderne af prisen, og det har de tænkt ind på forskellig vis. De har gødet jorden i Frydenlund til meget mere brobygning"

Læs hele begrundelsen her.

Og vinderne er...
Fra Fælleshuset Frydenlund: Laila, Zainab, Vibeke, Dilek og Mohamad!

Gruppen fra Frydelund har virkelig taget opgaven på sig og ikke blot afholdt én men tre aktiviteter. Sammen har de bygget bro mellem udsatte unge og arbejdspladser, mellem generationer til brunch og banko og samlet en ny, stor gruppe forældre med forskellige baggrunde til Frydenlunds forældrenetværk. Alle med det til fælles, at de bor og arbejder i Frydenlund. Gruppen har bragt sig selv i spil, turdet gå forrest for at finde nye veje. Derfor blev de kåret som den bedste brobyggende aktivitet i Midtjylland og vandt Brobyggerstatuetten af Jens Galschiøt.

“Vi gjorde noget lidt grænseoverskridende faktisk. Noget vi ikke havde turdet før Brobyggeruddannelsen. Vi gik fra dør til dør og bankede på hos vores naboer”

- Zeinab og Laila

Stort tillykke til gruppen og alle de 44 færdiguddannede brobyggere. Vi håber, I vil blive ved med at bygge bro til jeres omgivelser.

Vi glæder os til at holde flere Brobyggeruddannelser rundt omkring i landet. Næste gang skal vi til Aalborg, og du kan læse mere og tilmelde dig her: https://brobyggerne.dk/brobygger-uddannelsen/

Foto: Bente Foged Madsen
Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.