STØT

BROBYGGERNE

Brobygning i praksis – hvordan det?

Brobyggeruddannelsen i Nordjylland er i gang, og nu skal redskaberne stå deres prøve. Efter to veloverståede kursusweekender er de nye brobyggere i fuld sving med at afholde egne brobyggende initiativer i deres lokalmiljøer.

Den sidste del af forløbet Brobyggeruddannelsen er måske, for nogen, den mest udfordrende. Det er nu, deltagerne skal udvikle deres egen brobyggende aktivitet: en aktivitet i lokalområdet, som skal styrke eller igangsætte dialoger, og bringe folk tættere på hinanden. Der er kreativ frihed og kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan lave. Foreningen Brobyggerne bistår med sparring og støtte til aktiviteterne, men ideerne og eksekveringen er deres egen.

Og (igen) er vi ved at falde bagover: sikke mange gode ideer. Uden at afsløre for meget, kan vi godt røbe, at der i støbeskeen bl.a. er…

  • En march mod ensomhed
  • En børnebog
  • Foredrag og debat om social kontrol
  • ’Kvindeaften’ med dialogworkshop
  • Debataften om etnisk mangfoldighed på arbejdsmarkedet
  • Projekt om at modarbejde grupperinger på en skole

... og meget andet!

Deltagernes engagement og energi bekræfter, at brobygning har sin store værdi, når den bliver omsat til praksis. Brobyggeruddannelsens to kursusweekender er kun nok til at skrabe i overfladen af det arbejde, en brobygger står over for. For det er i mødet med ’de andre’, at vi bliver udfordrede. Og det er her, vi får brug for redskaber til at imødekomme hinanden med konstruktiv dialog.

Nu er holdet af nordjyder tilbage i hverdagen og arbejder med egne brobyggende aktiviteter frem til den 14. november, hvor vi igen samles til diplomceremoni og afslutning på forløbet. Her præsenteres de mange aktiviteter og den bedste hædres med en helt særlig pris.

Bedste aktivitet hædres med helt særlig pris

Alle lokale brobyggende initiativer fortjener at blive hyldet! Men ved hver Brobyggeruddannelsen udpeges et projekt, der fortjener særlig anerkendelse, med statuetten ’Bedste Bro’. Statuetten er lavet af den danske kunstner Jens Galschiøt og valget af motiv er ikke tilfældigt:

"Jeg har lånt den stump af Michelangelos værk fra det Sixtinske Kapel, hvor Gud besjæler Adam med sin finger. Det har jeg lavet til den her brobygger-pris, fordi brobygning også handler om at besjæle hinanden på den ene eller anden måde"

Sådan siger Jens Galschiøt om det kreative arbejde med prisen. Til venstre kan du se voksfiguren, mens den er under udformning i Galleri Galschiøt, kunstnerens galleri og værksted, som ligger lidt uden for Odense.

Jens Galschiøt har gennem en lang årrække brugt sit kunstneriske virke til at sætte fokus på fred, menneskerettigheder og miljøproblematikker. I de seneste år har han fået særlig omtale for sine Skamstøtter, en række skulpturer, der skal skabe fokus på hændelser, som ikke bør gentage sig.

Vi er glade for Jens’ bidrag til Brobyggernes arbejde, og vi glæder os til at uddele statuetten til den bedste brobyggende aktivitet i Nordjylland! Følg med her på siden, når vi afslører, hvem den går til.

Du kan læse mere om Brobyggeruddannelsen her.

Vil du være med? Lige nu er der åbent for ansøgninger til de sidste to forløb, der afholdes i Nyborg (for borgere bosat i region Syddanmark) og Roskilde (for borgere bosat i region Sjælland).



Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.