STØT

BROBYGGERNE

De forfulgte, de forhadte og de forelskede

Kom til en fyraftensdialog fuld af liv og håb, når vi i anledning af Danmarks besættelse den 9. april 1940 sætter fokus på liv, håb og menneskeskæbner i krigens mørke skygge. I en tid præget af uro og ufred er det fortællinger, som gør os klogere på både verden af i går og i dag, når mennesker bliver drevet på flugt, lagt for had eller forelsker sig.

Mød op og hør om:

De forfulgte
Andreas Kamm er tidligere generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, forfatter og foredragsholder. Han beretter personligt og politisk om de seneste årtiers flygtningekriser og beskriver flygtningeproblematikken ud fra et humanitært perspektiv. Hør også Andreas' vurdering af, hvad den vil betyde for befolkningsvæksten, klimaforandringerne, fattigdommen og de meget komplekse og langvarige kriser, som vi oplever.

De forhadte
Ib Katznelson var kun to år gammel, da han under Anden Verdenskrig blev sendt i koncentrationslejr i Ravensbrück og senere Theresienstadt, hvor han tilbragte 18 måneder i nazistisk fangenskab. Som dansk jøde var han blevet udvalgt til døden, men overlevede på mirakuløs vis. Hør Ibs gribende historie og om, hvordan den har præget hans liv.

De forelskede
Benjamin Koppel er musiker og forfatter. Senest har han udgivet "Annas Sang", en slægtsroman inspireret af bedstefaren Herman D. Koppels familie. Bogen er en dramatisk og medrivende fortælling om en dansk-jødisk familie i København fra 1933 og handler om pligtens pris, ensomhed og krig, men også om ukueligt livsmod og altovervindende kærlighed. Hør Benjamin fortælle om bogen, dens temaer og inspirationen fra hans rige familiehistorie.

Tid og sted:
9. april 2024 kl. 17:00–19:30

KVUC
Vognmagergade 8, 1120 København K

Pris:

  • 150 kr. for medlemmer af Brobyggerne
  • Er du ikke medlem, kan du melde sig ind og få det første arrangement gratis. Klik her og vælg “ja” i feltet “Billet til 9. april?”
  • Er du ikke medlem, og ønsker ikke at blive det, skal du betale 200 kr.

Køb din billet her.

Alle indtægter går ubeskåret til Brobyggernes arbejde.

Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.