Vi gør os umage med at skabe tolerance, forståelse og forbindelse mellem folk, som har modsatrettede holdninger, værdier eller levemåder. Vi uddanner børn, unge og voksne i at være brobyggere. Det gør vi gennem forskellige projekter og aktiviteter i hele landet. Formålet er ikke at blive enige, men at træne tolerancen til forskellighed. På denne side kan du både læse om igangværende og tidligere projekter.
Vi deler løbende billeder, videoer og reportager fra projektaktiviteterne på vores sociale medier.
Følg os på Facebook, Instagram og LinkedIn og få et kig helt ind i maskinrummet, hvor vi arbejder med fremtidens brobyggere.
Vi vil med projektet Grøn Dialogkaffe styrke dialogen om den grønne omstilling og modvirke polarisering i den grønne debat. De seneste år har vi set, at der tit bliver skabt modsætningsforhold mellem klimaforbedringer og biodiversitetsudfordringer. Brobyggerne ønsker at vende tendensen fra polarisering i retning af mere dialog på tværs af uenigheder. Vil du med?
Der er mange fordomme og generaliseringer om de mennesker, der bor i udsatte boligområder. Derfor prøver vi med dette projekt at bygge broen mellem unge der bor i og uden for udsatte boligområder. Formålet er at de kan være ambassadører for deres lokalområde og for brobygningen. De bliver uddannet som fordomsbrydere, og er med til at forebygge polariseringen og grøftegravningen. Alle kan være med.
Mennesker fødes åbne og fordomsfrie, men allerede i grundskolen sætter børn spørgsmålstegn ved det, de ikke kender. For at skabe en forståelse mellem befolkningsgrupper, er det centralt, at der allerede i skoletiden kommer dialog med og mellem børn om, hvad det vil sige at være forskellige. Eleverne undervises bl.a. i racisme, antisemitisme, fordomme, normer og tolerance. Vil du have os ud på din skole?
Vi har uddannet et brobyggerkorps bestående af en mangfoldig gruppe af mennesker med forskellige religioner, etniciteter, seksualitet og handikap. Brobyggernes fortællere deler deres egne historier fra hver deres ståsted og de fordomme de har mødt som jøde, muslim, handicappet, homoseksuel, overvægtig, anbragt mm. Vil du også have besøg af dem på din skole, arbejdsplads eller organisation?
Dialogværkstedet er et kursus for grundskolelærere, der ønsker kompetencer i at styrke dialogen og skabe rum for samtale om svære emner i klasseværelset. Formålet er at lærerne kigger indad, og bliver bevidste om deres egne fordomme, bias, generaliseringer og dialogiske kompetencer. Efter kurset er lærerne klædt på til at anvende Brobyggerugens undervisningsmaterialer på egen hånd, som giver mulighed for en uges undervisning i tolerance, fordomme, normer, racisme og LGBTQ-rettigheder.
I samarbejde med Politiken Fonden inviterede vi i efteråret 2020 toneangivende opinionsdannere til at gentænke måden, vi diskuterer i de debatter, som splitter os. Formålet var at udvikle en ny metode til at skabe uenighedsfællesskaber, hvor fokus var på det, der samler os. Brobyggerprincipperne skabte et inkluderende og engagerende publikum, hvor der var plads til nuancer og dilemmaer.
Brobyggeruddannelsen er et forløb af cirka fire måneders varighed. Undervisningsdelen består af kursusdage, hvor deltagerne møder konfliktmæglere, retorikere og praktikere – alle med dyb faglighed og nye perspektiver på demokratisk deltagelse og dialogarbejdet.
Brobyggerkursus er til virksomheder og organisationer, der ønsker at arbejde med brobygning, højne tolerancen for forskellighed og styrke modet til at møde uenigheder med konstruktiv og kritisk dialog.
Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.