Pressemeddelelse om den første Brobyggeruddannelse: København 2022
- Når det første hold københavnere starter på Brobyggeruddannelsen d. 29. januar på Gefion Gymnasium er der stillet ekstra stole ind. Pladserne er revet væk og derfor har man måtte oprette flere. Og samme mønster tegner sig i de andre regioner, siger en glad Özlem Cekic, generalsekretær for Brobyggerne - Center for Dialogkaffe.
Sådan siger et udvalg af de københavnere, som har været så heldige at få en plads på Brobyggerne – Center for Dialogkaffes nystartede uddannelse ”Brobyggeruddannelsen”. Uddannelsen klæder deltagerne på til at gå i dialog med mennesker, som man kan være uenig med på en konstruktiv og lyttende måde.
Egentlig var der kun plads til 40 på holdet, men hele 130 søgte om at være med, så derfor har foreningen måtte oprette flere pladser, siger Özlem Cekic.
- Jeg er meget glad og rørt over, at så mange vil være brobyggere og ansøger om at komme med på Brobyggeruddannelsen. Det er jo mit hjertebarn, der nu vokser sig større og stærkere og som så småt begynder at sprede sig som ringe i vandet. Der er generel en positiv fremgang for vores forening, som også vokser på medlemstal, siger hun.
Og vi kender det alle sammen. Uenigheden i hverdagen, hvor den gode dialog ryger. Uanset om det er til en familiemiddag, på arbejdspladsen, på sociale medier, politiske debatter eller andre steder i offentligheden. Der tilbyder uddannelsen også deltagerne indsigt i egne reaktionsmønstre og handlemuligheder i konfliktfulde situationer samt redskaber til at håndtere uenigheder, hadsk tale og ekstreme ytringer.
Det lyder som barske løjer, men tonen ér hård i de diskussioner, som vi møder både på nettet eller hvor vi er sammen fysisk. Men det vil Brobyggeruddannelsen forsøge at ændre på.
- Vi kommer hurtigt op i det røde felt, det har jeg også selv prøvet. Vi holder på, at vi har ret. Glemmer at lytte og spørge ind. Det er farligt, for vi kan ende dér, hvor vi til sidst opgiver at lytte til hinanden og også mister lysten til at høre efter. Så opstår fordommene og de hårde ord. Med Brobyggeruddannelsen vil vi give redskaber til at bremse polariseringen i vores samtaler, siger Özlem Cekic.
Se det fulde program for Brobyggeruddannelsen her.
Praktisk info:
Deltagerne i hver region skal afslutte uddannelsen med en brobygger-aktivitet. Aktiviteten bliver herefter bedømt som en del af en konkurrence om at kåre det brobyggerpar i hver region, som kan gøre sig fortjent til en Brobygger-statuette af kunstner Jens Galschiøt. Hvordan: Et landsdækkende dommerpanel på 5 finder vinderen i hver region. Dommerpanelet skal sammensættes bredt og kan være et udvalg af dem, som giver supervision på uddannelsen. Ud fra fem kriterier, kan man vinde prisen for den bedste brobyggende aktivitet: Rating fra: 1 i lav grad – 5 i høj grad 1. Aktiviteten sætter fokus på noget, der er svært at tale om 2. Aktiviteten bringer uenigheder sammen 3. Man lærer noget nyt og overraskende om hinanden 4. De involverede bliver bevidst om egne fordomme. 5. Aktiviteten kan inspirere andre til at bygge broer. |
Om uddannelsen: Brobyggeruddannelsen består af undervisning, øvelser og talks på to fulde weekender med cirka en måneds mellemrum – og efterfulgt af en periode med supervision og brobyggeraktivitet. Brobyggeruddannelsen afholdes tre gange i 2022: København 29, 30 januar + 26, 27. februar 2022. Sted: Gefion Gymnasium, Øster Voldgade 10, 1350 København. Aarhus 26, 27 marts + 23, 24. april 2022. Sted: Danmarks Journalisthøjskole, Helsingforsgade 6A-D, 8200 Aarhus N. Aalborg 27, 28. august + 17, 18 september 2022. Sted: Klostermarksskolen, Dr. Christines Vej 6, 9000 Aalborg. I 2023 går turen til Nyborg og Region Sjælland. Læs mere: https://brobyggerne.dk/brobygger-uddannelsen/ Brobyggeruddannelsen er støttet af Nordea-fonden og Folketinget med 2.2 mio. kr. |
Nærmere kontaktoplysninger:
Özlem Cekic
Generalsekretær for Brobyggerne - Center for Dialogkaffe
Tlf. 61460764
Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.