STØT

BROBYGGERNE

God sommer! Se, hvad der venter.

Brobyggerne går på sommerferie i juli måned. Du er selvfølgelig velkommen til fortsat at skrive til os eller lægge en bestilling ind på vores webshop. Vi behandler mails og bestillinger, når vi er tilbage igen i uge 31.

Her er en lille forsmag på, hvad der venter efter sommerferien – og hvor, du kan deltage.

Til dialogkaffe med Trump og Biden
Præsidentvalget i USA i november 2024 tegner til at blive en skelsættende begivenhed. For Amerika, verden - og Danmark. For splittelsen truer med at rive en af Danmarks nærmeste allierede gennem årtier midt over. Det er svært blot at se til, så derfor pakker Brobyggernes generalsekretær Özlem Cekic kufferten med dialogkaffe og tager til USA i ugerne op til valget.

Her vil hun møde både Biden- og Trumptilhængere, græsrødder, aktivister og ekstremistiske grupper. Undervejs vil hun søge at bringe forskellighederne sammen; de unge og ældre, racisterne og de sorte – og selvfølgelig demokrater og republikanere.

Målet er at blive klogere på, om mødet og dialogen kan bygge bro og rykke ved fordommene og forståelsen. Om det er muligt at se modsætninger som medmennesker. Og selvfølgelig hvad vi kan lære af valget herhjemme. Skriv gerne til kontakt@brobyggerne.dk, hvis du har kontakter i USA, som du tænker er relevante i den forbindelse.

Turen er gjort mulig af Harlang & Toksvig Fondet, som har doneret 50.000 kr. Som Brobygger vil du selvfølgelig kunne følge med løbende, når Özlem formidler de mange oplevelser og indsigter hjem.

Vær med til at hylde en særlig ildsjæl til Bent Melchior Prisen 2024
Udsatte mennesker på kanten af samfundet sættes sjældent i et positivt lys. Det vil vi i Brobyggerne lave om på med årets uddeling af Bent Melchior Prisen og en festaften den 12. november med overskriften ”Udsatte og værdsatte”. Her sætter vi mennesker på kanten i centrum og hylder en særlig ildsjæl, som har gjort en forskel med sin indsats for netop udsatte medborgere.

Som noget nyt kan alle indstille kandidater til at modtage Bent Melchior Prisen, og derfor er der brug for din hjælp.

Hvem synes du i særlig grad fortjener at blive anerkendt for sin indsats? Send din indstilling til priskomitéen her inden den 31. august.

Festaftenen finder sted i det fantastiske Moltkes Palæ i København, som generøst har doneret lokale og forplejning til denne særlige begivenhed. Blandt deltagerne på både scenen og i salen vil være ministre, kulturpersonligheder, erhvervsledere, meningsdannere og ikke mindst udsatte borgere og deres repræsentanter, som er dem, det hele handler om. Aftenens program vil kalde på både smil og alvor, når kendte kunstnere, mønsterbrydere og personligheder underholder og samtaler om tilværelsen som og for udsatte.

Det bliver en aften, du ikke vil gå glip af – så køb dine billetter her i god tid.

Kom til Brobyggernes 5 års fødselsdag
Som svar på den stigende splittelse og den til tider håbløse omverden har vi i Brobyggerne gennem de seneste 5 år samlet mennesker for at bygge bro og skabe håb om, at vi kan godt. Sammen.

Mange tusind kopper dialogkaffe er skænket og mere end 10.000 brobyggere har meldt sig til for at insistere på dialogen. Det er værd at fejre! Derfor inviterer vi til Brobyggernes 5-års fødselsdag og åbent dialoghus den 26. august.

Her ser vi både frem og tilbage for at blive klogere på dialogens betydning og hvordan, det egentlig står til med splittelsen som udfordring og dialogen som svar.

Er der lys eller dystre udsigter forude? Har dialogen vundet frem eller er tvunget tilbage? Og hvordan skal vi se og begribe samtalens betydning for en række forskellige områder?

Det gør medlemmer af Brobyggernes bestyrelse status over ved at dele korte, skarpe indsigter fra hver deres felt. Kom og hør blandt andre forfatter og prof. Emeritus Ditlev Tamm, forfatter og tidl. generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm, direktør Lisbeth Jessen, underviser og konfliktmægler Marianne Munis og generalsekretær Özlem Cekic.

Billetter kan købes her.

Grøn Dialogkaffe om livet i Limfjorden
Selv om der netop er indgået en grøn trepartsaftale om fremtiden for dansk landbrug mellem regeringen, landbruget og Danmarks Naturfredningsforening, er der stadig hårdt brug for at bygge yderligere bro mellem fronterne i klima- og naturdebatten. Det viser ikke bare debatten oven på selve aftalen, hvor parterne kritiseres for overhovedet at have bevæget sig ud på broen for at mødes, men også en ny undersøgelse, som har undersøgt debatten om grøn omstilling og CO2-afgift.

Resultatet er alarmerende, for polariseringen er virkelig voldsom. Mange kommentarspor er meget aggressive og indeholder direkte trusler. Det overstiger selv andre politiske emner, der er kendt for splittelse og vredesudbrud, som fx debatter om udlændinge og afskaffelsen af St. Bededag.

Det er vi nødt til at tage alvorligt og gøre noget ved - og det er netop formålet med Brobyggernes Grønne Dialogkaffe. I løbet af de næste år søger vi at bygge bro over fronterne i klima- og naturdebatten ved at samle tusindvis af borgere landet rundt til åbne uenighedsfællesskaber. Her tager vi sammen med grønne organisationer, landbrug, virksomheder, studerende og borgere fat i de problemstillinger, der truer med at splitte lokalt.

Næste gang vi inviterer til Grøn Dialogkaffe er den 24. september i Aalborg. Det store spørgsmål her er, hvordan vi får livet tilbage i Limfjorden.

Kom og vær – tilmelding er gratis her.

Meld dig til åbent Brobyggerkursus og bliv klogere på brobygning
Til efteråret åbner vi igen for Brobyggerkruser for enkeltpersoner, medarbejdere som private. Via dialogiske redskaber og ny viden om brobygning vil du lære, hvordan du går kritisk og konstruktivt ind i samtaler, der kan rumme uenigheder, og gøre dig umage for at forstå mennesker, der mener noget andet end dig.

Vores åbne brobyggerkurser strækker sig over en enkelt arbejdsdag med oplæg, øvelser og refleksion.

Udgangspunktet for undervisningen er det personlige ansvar og handlerum, hvor du som deltager kan inddrage egne erfaringer og problemstillinger, og samtidig vil få rig mulighed for at sparre med kompetente fagpersoner. Læs mere og tilmeld dig her.

Ovenstående nedslag er blot et udpluk af de mange aktiviteter og projekter, vi har på programmet efter ferien. For dertil kommer der også for alvor fart i vores projekt Fordomsbryderne, der samler unge på tværs af forskellige baggrunde; vi udgiver en gratis håndbog i god dialog skrevet i samarbejde med en række kyndige eksperter – og vi fortsætter selvfølgelig vores løbende arbejde på skoler og uddannelser med at give børn og unge værktøjer til at håndtere konflikter og uenigheder, så dialogen får plads og splittelsen ikke slår rod.

Vi glæder os til det hele – og til at møde så mange som muligt af jer undervejs!

Hav en fantastisk sommer indtil da.

Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.