STØT

BROBYGGERNE

Vinderne fra Brobyggeruddannelsen i Roskilde er kåret

D. 6 juni var vi i Roskilde for at fejre de nyudklækkede brobyggere, som var med på Brobyggeruddannelsen i Roskilde. Efter to spændende uddannelsesweekender i den gamle festsal på Roskilde Gymnasie, blev deltagerne sendt ud i "den virkelige verden" med deres nye viden og dialogiske værktøjer i rygsækken. Ved at planlægge og facilitere en brobyggende aktivitet i deres lokalområder, har de efterfølgende formået at dele ud af deres viden og sprede budskabet om brobygning.
Deltagernes brobyggende aktiviteter har blandt andet haft fokus på mødet mellem forskellige religioner og kulturer, børn med særlige behov, forskellige landbrugsformer, kønsidentiteter og meget mere. Alle deltagerne fik overrakt et Brobyggerdiplom og modtog klapsalver for deres store engagement.

Aftenen bød også på uddeling af brobyggerstatuetten til en gruppe, hvis brobyggende aktivitet fortjener særlig opmærksomhed og anerkendelse. Denne gang gik statuetten til to deltagere, der har faciliteret et brobyggende arrangement, hvor forskellige stemmer i debatten om køn og identitet var repræsenteret. Kvinderne formåede at skabe rum for en svær samtale om et emne, der rummer en masse følelser og forskellige holdninger, og som skaber spændinger i den offentlige debat. Det var både modigt og enormt vigtigt, at kvinderne valgte at sætte fokus på forskellige holdninger til køn og identitet og åbnede op for, at der kunne bygges bro mellem uenige fløje. Brobyggernes priskomite har blandt andet lagt vægt på, at vinderne har sat fokus på et emne, der rummer uenigheder, og at de har vovet at bruge deres professionelle platform til at statuere et eksempel for den svære samtale.

Stort tillykke til vinderne og tusind tak til alle deltagerne!

Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.