STØT

BROBYGGERNE

Tidligere islamist gæstede Brobyggeruddannelsen i Nyborg

I weekenden skød vi en ny Brobyggeruddannelse i gang med besøg fra en kontroversiel figur: Yaqoub Ali har gennem en årrække prædiket for had og han har radikaliseret danske unge. Han var i mange år i opposition til det danske samfund, men i dag bruger han sine erfaringer til at få flere med ind i fællesskabet. Generalsekretær Özlem Cekic har mødt ham både som islamist og som pædagog. I dag har han forladt det radikale islamistiske miljø, og i samtale med Özlem fortalte han om vendepunktet og vejen ud. Hvordan slipper man hadet? Hvordan ændrer man sit verdensbillede og syn på rigtigt/forkert så radikalt? Hvilken rolle har tillidsfulde dialoger spillet?

Samtalen var ikke nem, men vi var nysgerrige på, hvad der har skabt forandringen for ham - og det var de de nye brobyggere også.

Hans historie vækker følelser, men giver os også et indblik i, hvorfor nogen griber til radikale handlinger og om vejen tilbage. For at modvirke hadsk tale og negativ social kontrol skal vi forstå og genkende det, uanset om det er i lille eller stor skala. Derfor var han inviteret med. Vi har tidligere fået besøg af Zeinab Mosawi, der som ung sendt på genopdragelsesrejse i Irak, men i dag er forsonet med sin mor.

Vi tror på, at det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med, uanset hvor stor uenigheden er. På Brobyggeruddannelsen inviterer vi altid gæster, der deler stærke personlige fortællinger og udfordrer - og dermed træner - deltagernes tolerance evner til dialog og tolerance.

Se Tv2 Fyns indslag fra weekendens uddannelse her, og læs artikel om Yaqoub Alis besøg på Brobyggeruddannelsen her.

Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.