STØT

BROBYGGERNE

Gratis foredrag og prisoverrækkelse i Aalborg

Vær med når vi markerer, at vores brobyggeruddannelse har været i Nordjylland afsluttes med foredrag med Özlem Cekic, præsentation af de nordjyske brobyggeres initiativer og kåring af den bedste brobyggende aktivitet.

Det foregår d. 14. november kl. 17 i Musikkens Hus i Aalborg. Det er gratis, men tilmelding er nødvendig til sofie@brobyggerne.dk.

Vindernes modtager Brobyggerstatuetten er lavet af den danske kunstner Jens Galschiøt særligt til Brobyggeruddannelsen. Jens Galschiøt har gennem en lang årrække brugt sit kunstneriske virke til at sætte fokus på fred, menneskerettigheder og miljøproblematikker. Jens har hentet inspiration fra Michelangelo i arbejdet med statuetten.

"Jeg har lånt den stump af Michelangelos værk fra det Sixtinske Kapel, hvor Gud besjæler Adam med sin finger. Det har jeg lavet til den her brobygger-pris, fordi brobygning også handler om at besjæle hinanden på den ene eller anden måde", fortæller han.

Statuetten findes i fem eksemplarer, som gives til idémagerne bag en brobyggeraktivitet, der fortjener særlig ankerkendelse. Indtil videre er to priser uddelt til vinderne i region Hovedstaden og Midtjylland. I København løb Lisbeth Palm Olesen og Mette Stærdahl med prisen (læs priskomiteens begrundelse her), og i Midtjylland var der hele fem dedikerede brobyggere bag vinderprojekterne: Laila, Zainab, Vibeke Risager, Dilek Øztürk og Mohamad Ali Fahs fra Fælleshuset Frydenlund. Læs piskomiteens begrundelse her, og læs Jyllandspostens forsideartikel om Mohamed Ali Fahs projekt "Fra udsat til Anset" her (bag betalingsmur).

Se det fine indslag fra TV2 Nord fra vores uddannelse i Aalborg. Du kan også læse reportagen om ægteparret, der er uenige om alt, og som er deltagere på Brobyggeruddannelsen i Nordjylland.

Billedet ovenfor: Mohamed Ali Fahs er blandt vinderne af Brobyggerstatuetten i Midtjylland.

Billedet til venstre: Generalsekretær i Foreningen Brobyggerne Özlem Cekic og Lisbeth Palm Olesen, som vandt Brobyggerstatuetten for "Bedste Brobyggende Aktivitet" i region Hovedstaden sammen med makker Mette Stærdahl.

Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.