STØT

BROBYGGERNE

Hvem skal vinde Bent Melchior Prisen 2024 for sin indsats for udsatte mennesker?

Udsatte mennesker på kanten af samfundet sættes sjældent i et positivt lys. Det vil vi i Brobyggerne lave om på med årets uddeling af Bent Melchior Prisen og en festaften med overskriften ”Udsatte og værdsatte”. Her sætter vi mennesker på kanten i centrum og hylder en særlig ildsjæl, som har gjort en forskel med sin indsats for netop udsatte medborgere.

Der er heldigvis mange, som gør en mærkbar forskel, enten gennem deres arbejde eller som frivillige. Derfor har vi brug for din hjælp.

Hvem synes du i særlig grad fortjener at blive anerkendt for sin indsats?

Send os din indstilling her og vær med til at hylde en ildsjæl.

Deadline for indsendelse af indstillinger er den 31. august 2024. Årets modtager af prisen vælges af en priskomité nedsat af Brobyggernes bestyrelse. Selve prisuddelingen foregår den 12. november 2024.

Om Bent Melchior Prisen og årets tema
Bent Melchior Prisen er en årligt tilbagevendende pris, der uddeles af Brobyggerne. Prisen hylder ildsjæle, der med vedholdenhed og tålmodighed gør sig umage for at træde ud på broen og gå den anden i møde – med åbenhed, nysgerrighed og kritisk stillingtagen, og som er eksponent for menneskers grundlæggende rettigheder og respekten for den enkeltes værdighed.

Årets prisuddeling finder sted den 12. november kl. 19-22 ved en fantastisk festaften i Moltkes Palæ i København, som generøst har doneret lokale og forplejning. Gå ikke glip af denne aften - køb billetter her.

Temaet for årets prisuddeling udspringer af Bent Melchiors utrættelige virke og interesse for udsatte medborgere uanset deres baggrund og historie. Melchiors stod altid på de udsatte og udskældtes side og for ham var solidaritet ikke bare et ord, han brugte i sin festtaler. Han var solidarisk med de udsatte, med dem der var på flugt og dem som blev dæmoniseret.

Prismodtageren skal være indbegrebet af og karakteriseret ved Bent Melchiors ord:

”Hvis du føler, at der skal gøres noget, må du ikke sige, at det må andre klare. Du må gøre det selv. Du skal gøre forskellen.”

Prisen består af en skulptur lavet af kunstner Jens Galschiøt, som prismodtageren giver videre til næste prismodtager som vandrepokal. Prismodtageren vil derudover modtage 10.000 kr.

I 2023 blev prisuddelingen afholdt i Landstingssalen på Christiansborg. Prisen gik til professor i islamiske studier ved institut for tværkulturelle og regionale studier på Københavns Universitet, Jakob Skovgaard-Petersen, for altid at insistere på, at viden, dialog og tolerance er den kloge vej at betræde.

Læs mere om Bent Melchior Prisen

Køb billet til Bent Melchior Prisen 2024

Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.