STØT

BROBYGGERNE

Lene fra Holbæk er medlem nr. 10.000

”Det er da sjovt at være medlem nummer 10.000. Jeg er glad på jeres vegne og på dialogens vegne.”

Det er Lene Moody Mortensens sidste fridag i juleferien, og hun er i gang med den sidste oprydning fra julen, da vi ringer fra Brobyggerne og fortæller hende, at hun er medlem nummer 10.000.  

”For mig er dialog den eneste vej frem”, siger hun.

For Brobyggerne har tallet 10.000 længe haft en særlig betydning. I 2019 sad Özlem Cekic og Bent Melchior i hans dagligstue og snakkede. Det var her, at Bent Melchior, som var medstifter af og formand for Brobyggerne, sagde: ”Først når vi har rundet 10.000 medlemmer, kan vi kalde os en folkebevægelse".

På det tidspunkt var der endnu lang vej til de 10.000. Men efter en stille, men støt voksende strøm af medlemmer gennem de seneste måneder, så skete det få dage før jul. Brobyggerne nåede de 10.000 medlemmer.

Lene Moody Mortensen fyldte 60 år sidste forår, og hun mener selv, at hendes livserfaring har gjort hende mere dialogsøgende.

”Man får slebet nogle kanter med årene. Lærer at se det enkelte menneske”.

Lene Moody Mortensen bor i Holbæk og arbejder som logopæd, det vi en gang kaldte for talepædagog. Hun tager rundt til børnehaver, dagplejere og skoler og vejleder personale og forældre i børns sproglige udvikling.

”Det er både etnisk danske børn og børn med anden etnisk baggrund, der har brug for hjælp. Og her har jeg jo også oplevet, at man kommer længst med dialog med både personale og forældre", siger Lene Moody Mortensen.

Det var under en julefrokost med nogle venner, at en veninde fortalte, at hun havde meldt sig ind i Brobyggerne.

”Jeg kendte godt til Bent Melchior og Özlem Cekic og deres arbejde med Brobyggerne. Men jeg havde ikke tænkt på det, som noget jeg skulle være med i. Men efter julefrokosten stødte jeg på Brobyggerne på Facebook, og nu kunne jeg tydeligt se, at det er den vej, vi skal. Og så meldte jeg mig ind".

”Jeg har også været lærer og voksenunderviser og kom til at tænke på, hvor meget jeg gennem årene har lært af at omgås mange forskellige mennesker”, siger Lene Moody Mortensen.

Hun kender ikke til andre end veninden fra julefrokosten, som har meldt sig ind i Brobyggerne.

”Men jeg vil gerne gøre reklame for Brobyggerne. Nu har jeg jo også en anledning, når jeg kan fortælle, at jeg er medlem nummer 10.000”.

Er du ikke medlem endnu, kan du melde dig ind her

Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.