STØT

BROBYGGERNE

Brobyggeruge i grundskolen 2021-2022

Brobyggeruge i grundskolen 2021-2022

Mennesker fødes åbne og fordomsfri, men allerede i grundskolen sætter børn spørgsmålstegn ved det, de ikke kender. Hvis vi skal sikre en forståelse mellem befolkningsgrupper, er det centralt, at der allerede i skoletiden kommer dialog med og mellem børn om, hvad det vil sige at være forskellige. Lærerne er de afgørende fagfolk til at danne og uddanne elever til at være fremtidens brobyggere.

I 2021-2022 samarbejder vi med Københavnske grundskoler om gennemførelse af temaugen Brobyggerugen for elever på 5.-9. klassetrin. Forløbet bygger på erfaringer fra et pilotprojekt, der viste et stort behov for at arbejde med skolebørns forståelse af demokrati, frihedsrettigheder, dialog og forskellighed. Under Brobyggerugen arbejder eleverne med normer, fordomme, konflikthåndtering og dialog, de får besøg af dialogkorps og mødes med elever fra en skole i et andet kvarter. Som en del af projektet tilbydes lærere og pædagogisk personale en række kursusdage, der dels forbereder dem til at arbejde med Brobyggerugens undervisningsmaterialer og metoder på temaugen og efterfølgende, og dels ruster dem til at agere brobyggende rollemodeller i hverdagen.

Projektet er støttet med midler fra Tryg Fonden og Folketinget.

Skal din skole være med i projektet, så kontakt os for at høre mere på kontakt@brobyggerne.dk. På denne side kan du finde al relevant undervisningsmateriale, så du kan igangsætte en Brobyggeruge på din skole. Materialet består af en række øvelser og korte oplæg, der lægger op til refleksion over det overordnede tema: at frihed til alle kræver tolerance over for det, der er anderledes.

Min kurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.